8 januari 2007

Tillbaka i norr

Nu är allt som vanligt igen. Det är måndag morgon, och jag sitter här hemma i Abisko med en kopp kaffe i storlek XL och surfar runt och läser lite nyheter. Ute är det vitt och kallt som det ska vara vid den här tidpunkten på året, inte en grön gräsmatta eller en regndroppe så långt ögat når. Sushi har i princip inte varit ute sen vi kom tillbaka från Norrfjärden, och om det beror på kylan eller på att han är utbränd efter den traumatiska bilresan hit vette tusan. Han gör då typ inte annat än sover i alla fall.

Hur som helst, vi lämnade ju Piteå bakom oss i fredags morse och brände upp till IKEA för att införskaffa lite mer eller mindre nödvändiga prylar till vår lilla fjällstuga, och dessutom lade vi in ett besök till Finland när vi ändå var i närheten och shoppade lite sprit. Jag och Sushi vågade dock inte följa med över gränsen på grund av risken att Sushi skulle kunna förvandla hela Finland till ett rabiesinfekterat inferno, eller bara att han skulle hamna i problem med den finska tullmyndigheten. Han är ju känd för att ha en tendens att kunna göra det. Nä, vi tog det säkra före det osäkra och hängde på busstationen i Haparanda istället medan Erica fick sköta utlandsresan. Vid halv elva-snåret, dryga tolv timmar efter take off, parkerade vi Land Rovern utanför stugan. Ni kan ju själva tänka er hur kul Sushi tyckte att bilresan var. Eller, om vi säger så här, den var så pass tråkig att han lätt kunde tänka sig att spendera ett trettiotal mil i både mitt och Ericas knä, sovandes i Ericas jacka.

På lördagen hade vi bjudit in lite folk från Björkis på nån enklare form av trettondagsfest. Inget fancy sådär, utan mer lite trevligt folk, några drinkar, och bra musik. Erica tog det rätt lugnt då hon skulle jobba några timmar på söndagsmorgonen, och det var väl min tanke från början också, men på nåt obegripligt sätt var en hel flaska gin plötsligt slut och det var söndag morgon och huvudvärk och ett akut cola-begär och en heldag i soffan och... ja, ni förstår säkert själva.

Nu är det dock en ny vecka med innebandy, fackmöte, de sista körlektionerna, och nån födelsedag inplanerade. Jag återkommer med detaljerna.

Inga kommentarer: