24 juni 2007

Ett lyckat recept


Egentligen är ju receptet för ett lyckat midsommarfirande inte speciellt komplicerat. Med lite sill, kokt potatis, och några snapsar kommer man en bra bit på vägen, och om solen sen skiner, tja, då är man ju i princip hemma. Svårare än så är det inte. Med detta sagt vill jag ju dock inte på något vis nedvärdera värdparet Ahlmark/Nyström och deras exemplariska setup inför fredagens firande ute på Trundön.

Nubbesalladen var kort sagt grym, snapsutbudet digert, och antalet verandor så pass stort att vi kunde följa den strålande solen var än den befann sig. Lägg till detta lite grillat, lite tårta, lite bastubad, och som pricken över i:et ett midnattsdopp i den helt magiska soluppgången, och årets midsommarafton går inte att summera som något annat än perfekt.

Resten av helgen har egentligen fortsatt i samma avslappnade och sköna spår. Lite mer sill, ett relativt stort antal lästa deckarsidor, en hel del fikande, och så pass bra väder att till och med vi bittra norrlänningar inte kan hitta nåt att klaga på. Det skulle väl i så fall vara att det starka solskenet blänker lite väl mycket i Macens skärm då jag i skrivande stund sitter ute på familjen Carlssons altan. En dag som denna kan dock till med jag stå ut med detta.

1 kommentar:

Soffan sa...

Önskar jag hade varit med. Det låter ju magiskt.
Saknade er i norr men det går väl fler tåg...