2 september 2007

En höstdag


Sen tidigare hade vi bestämt att vi på lördagen skulle åka till den nyligen hemkomna Robert, och hans stuga i Stordalen. Robert är en sjukt skön snubbe som vi har lärt känna genom våra vänner Malin och Magnus. Han arbetar som styrman på olika fraktfartyg, och är när han jobbar därför borta några månader åt gången. Nyligen hemkommen från ett nätt litet arbetspass på sisådär fyra månader begav han sig illa kvickt till sin stuga, och vi hängde med.

Väl på plats packade vi in lite stuff i stugan, begav oss mot båtplatsen, och efter lite motorstrul kunde vi hoppa i båten och bege oss över Torne träsk. För min del var det faktiskt första gången jag åkte över till andra sidan under sommaren. Det är en jäkla skillnad där, både på väder och natur. I och med att soltimmarna där är betydligt fler än vad de är på vår sida av träsket är växtligheten betydligt större. Här finns det till exempel riktiga björkar, och inte de där pygmévarianterna som omger oss här. Då förstår ni vilket fantastiskt ställe vi pratar om.

Målet med resan dit var först och främst att bara få komma ut i naturen och ta det lugnt, men Magnus och Robban hade givetvis tagit med sig hela vapenarsenalen då ripjakten är i full gång här uppe. Magnus sidekick Rider var taggad till tusen, och letade reda på ett gäng ripor och lyckades få till några fina stånd, men den här gången blev det dock bara en fågel som fick följa med hem. Som sig bör spenderade vi givetvis också en bra stund vid elden med att steka suovas, fika, och bara njuta av tillvaron, vilket jag personligen tycker är själva kärnan med att vara ute på fjället.

Tillbaka i stugan i Stordalen igen lade vi om upplägget till kräftskiva, med alla tänkbara tillbehör. Det slår mig varje gång jag äter kräftor vilket jäkla arbete det egentligen är, speciellt med tanke på att det faktiskt bara är en dålig ursäkt för att få dricka mer eller mindre okristliga mängder öl och snaps. Hur som helst, trevligt var det dock, och efter den rätt sena middagen droppade de kvinnliga deltagarna av. Resterande middagsgäster, undertecknad inräknad, fortsatte kvällen med en flaska whiskey, bryggseglandes. Med andra ord, vi gick ner till bryggan, satte oss i den förtöjda båten, och drack sprit, tittade på norrskenet, och diskuterade allt från baby-Johnson till kvinnliga stuvare i Valencia. En i mina ögon jäkligt schysst avslutning på en perfekt höstdag i fjällen.

(Fler bilder finns här.)

3 kommentarer:

Soffan sa...

Som sagt, jag hade också velat vara med. På allt! Även bryggseglatsen.

Maria sa...

Avundsjuk är bara förnamnet... v i v i l l o c k s å!!

Soffan sa...

Hej svejs i dvärgbjörksskogen!
Kolla in hos mig. Du är utmanad! Eller Erica... Ni gör upp om det va?