18 november 2006

Va?

Kalla mig ute, kalla mig efter, hell, kalla mig slut, men jag måste bara få fråga en grej som jag inte förstått - rondellhundar? Var kommer de ifrån? Varför finns de? Varför skriver våra största dagstidningar med jämna mellanrum om dem? Vad är det här för påhitt?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Alltihop började med att någon slog sönder en hund. Inte en levande hund, alltså, utan en konstgjord. En hund som var en del av ett konstverk, alltså en konstig hund, om man vill. Det var konstnären Stina Opitz som fått uppdraget att dekorera en av de många rondeller som byggts i externhandelsområdet Tornby utanför Linköping. Alltså slog någon sönder Stina Opitz betonghund vilket gavs vederbörlig uppmärksamhet i lokalpressen. En tid därefter omskrevs ärendet på nytt eftersom någon, senare identifierade som Akademi Vreta kloster, ersatt den slaktade och sedermera bortfraktade ursprungshunden med en hemmagjord i plywood. Detta har sedan spridit sig i Sverige. Nu finns hundern lite var stans.
Nööjd så?

Niklas sa...

Nä, jag förstår fortfarande inte varför detta "fenomen" fortsätter att sprida sig. Det här verkar enligt mig vara det dummaste påhittet som drabbat Sverige sen Dr Bombay. I Kiruna är det givetvis en huskey som fått stå som modell i en av rondellerna, och inget ont om huskies, men satan vad fula de här hundarna är. Jag röstar för ett förbud av nåt slag.

Anonym sa...

Folk ser det antagligen som en rolig grej - de har inget bättre för sig.

Niklas sa...

Folk är dumma i huvudet när det gäller såna här grejor. Om jag hade fått bestämma angående exempelvis sånt här hade vi haft ett betydligt bättre samhälle.

Anonym sa...

Ja och varför vid gud är det just min karl och de på hans jobb som ställer ut den i Piteå." Du får inte berätta för nån att det var vi!". Nä. Men vem fan mer har tillgång till printer så man kan skriva ut en sån gigantisk dalmatin och dessutom är nog kokko att genomföra det. Jo, chefen på RC och hans anställda. till deras försvar var deras hund rätt söt. Men ändå.

Anonym sa...

Finns det en i Piteå? Var?

Anonym sa...

Den bor i Rosvik nu. Den har flyttat dit men jag vet inte om den är kvar, kan ha dragit norröver igen.... Den var i tidningen med koppel och allt.